Digues adéu a l'astènia primaveral

5 consells per a combatre aquest trastorn

Cansament, apatia, falta de concentració, son... Presentes algun d'aquests símptomes? Potser estàs patint astènia primaveral. Un trastorn que apareix amb el canvi d'estació i que afecta el 65% de la població, especialment les dones d'entre 30 i 40 anys.

Que això passi, no és estrany. Amb l'arribada de la primavera, augmenten les hores de llum, la temperatura i, fins i tot, la humitat. Uns canvis que afecten de manera directa als nostres bioritmes i que alteren tant el nostre estat d'ànim com la nostra vitalitat.

Malgrat que l'astènia primaveral no és greu i que els seus símptomes no solen superar les dues o tres setmanes de durada, ens podem sentir aclaparats pels canvis físics i mentals que comporta. Per a reduir-los, existeixen una sèrie d'hàbits que podem incorporar al nostre dia a dia i, d'aquesta manera, augmentar l'energia i gaudir al màxim de la primavera. Vols conèixer-los?

Respecta les hores de son

Durant la nit, el nostre cos es regenera i es prepara per a l'endemà. És per això, que és tan important dormir bé i durant les hores necessàries. Això vol dir descansar entre 7 i 10 hores, però també de manera ininterrompuda per a garantir la producció equilibrada d'hormones tan importants per a la nostra salut com la somatroponina, la leptina o la grelina, implicades en el creixement i en la regulació de la gana i la sacietat.

Els beneficis de fer-ho són múltiples. A més de sentir-nos amb més energia l'endemà, enfortirem el nostre sistema immune, millorarem la nostra memòria i concentració, evitarem el sobrepès i reduirem la sensació d'estrès i apatia tan típica de l'astènia primaveral.

Menja de manera saludable

Encara que menjar de manera saludable sempre és important, fer-ho durant els canvis d'estació és clau per a combatre fenòmens com l'astènia primaveral. Haurem d'assegurar-nos que la nostra dieta és rica en vitamines, minerals i greixos saludables. Així, les fruites i verdures no poden faltar al nostre rebost ni al nostre menú. Tampoc els llegums o fruits secs com els anacards, les anous, els festucs o les avellanes.

Aquests aliments, a part de nodrir-nos, ens aportaran vitalitat.

Hidrata't

Com hem explicat, la primavera comporta una sèrie de canvis que afecten el nostre estat anímic però, també físic. Els dies de pluja poden combinar-se amb dies de calor, fet que pot implicar que suem més sense que augmenti la nostra sensació de set, provocant deshidratació i pesadesa. Si volem evitar-ho, haurem de beure entre 1,5 i 2 litres d'aigua al dia.

Mou-te

Practicar exercici sempre és recomanable, però més en processos d'adaptació com els que es donen durant el canvi d'estació. Caminar, córrer, nedar, anar amb bici o fer entrenaments de força t'ajudaran a alliberar endorfines i dopamina i a reduir l'estrès i la falta de somni que comporta l'astènia primaveral.

Si vols incorporar l'exercici al teu dia a dia i no saps per on començar, els entrenadors de Sanum Healthy House et poden aconsellar i acompanyar en aquest procés.

Si és necessari, incorpora suplements a la teva dieta

A més d'aquests hàbits, en pots incorporar un altre al teu dia a dia: els suplements amb productes naturals que t'ajudaran a contrarestar els principals símptomes de l'astènia primaveral.

  • Gelea reial: és una substància que segreguen les abelles més joves i que, a més de ser rica en vitamines i minerals, ho és en oligoelements.

  • Ginseng: és una planta procedent del nord-est de la Xina i Corea que estimula el sistema nerviós central i que, per les seves propietats, és molt útil en casos de cansament físic i mental.

  • Guaranà: és una planta originària de l'Amazones que, pel seu alt contingut en cafeïna, ajuda a combatre la fatiga i el cansament.

  • Espirulina: és una alga d'aigua dolça molt rica en proteïnes, minerals, vitamines i àcids grassos essencials i, per tant, un bon recurs per a donar-nos vitalitat durant l'astènia primaveral.

Uneix-te al #MovimentSanum!

Share this post

comentaris (0)

No hi ha cap comentari en aquest moment